Sovrum med två enkelsängar med fönster mellan på Elfsala Gästgård Harmoni och vila

BOENDE

Elfsala Gästgård är ett större traditionellt skärgårdshus på 170 kvm, ursprungligen från 1760. Det ligger endast 15 meter från sjön på en fantastiskt sjötomt mitt i Stockholms skärgård och med en stor brygganläggning och bastu. Huset är en renoverad före detta 1700-tals ”roddarkrog”, ett gästgiveri, och är ett sällsynt stycke svensk skärgårdskultur.

Huset ligger i en stillsam skärgårdsmiljö där ni kan ha fantastisk avkoppling och rekreation. Gästgården är suverän för konferenser och/eller boende för långväga gäster med familj eller följe, under sommarveckor, jul-, nyårshelger eller andra långhelger.

Huset har 8 rum på totalt ca 170 kvm med flera stora umgängesrum, några med öppen spis, fyra dubbelrum med dusch & wc samt ett fullt modernt utrustat kök.

Inredningsstilen är inspirerad av svenskt 1700-tal och Gustaviansk-stil blandat med klassisk svensk design. Det är havsutsikt från alla rum och läget och huset är garanterat något utöver det vanliga.
Huset förvärvades 2005 och har pietetsfullt helrenoverats till hög standard och iordningställts speciellt för uthyrning till semesterboende, familjeträffar eller events, ledningsmöten eller små företagskonferenser. Allt med en privat känsla och tillvaro i en pittoresk och kulturell miljö.

OMGIVNING

Elfsala Gästgård ligger längst ut på östra Värmdö på en stor avskild vacker sjötomt i söder med stor brygga, fiskeklippa, barnvänlig badstrand och bastu. Vid den magnifika brygganläggningen kan större båtar med segelbåtsdjup lägga till och den är också finfin att bada från och perfekt för fiske. Det är bara 3 km eller 10 min med båt till livsmedelsaffären och Bullandö Marina som också har glasscafé och Bullandö Krog, en av skärgårdens bästa restauranger. 12 km före Elfsala från Stockholm finns Mölnvik köpcenter med alla butiker eller i Hemmesta 8 km innan.

Lite längre ut genom skärgården, ca. en halvtimme med båt, har vi Sandhamn och ytterskärgården. Runt om på Värmdö finns många gårdsbutiker, golfbanor och gårdar med aktiviteter som fot- & minigolf, ridning och äventyrslingor, mm. Fullt utbud av butiker att handla i finns på vägen ut från Stockholm vid Mölnvik köpcenter
på Värmdö endast 12 km före Elfsala eller en livsmedelsbutik i Hemmesta därefter, 8 km ifrån Elfsala.

BOENDE

Elfsala Lodge Gästgård är ett större traditionellt skärgårdshus på en fantastiskt sjötomt mitt i Stockholms skärgård.

KONFERENSER

Ett perfekt ställe för konferenser, möten och event med härliga måltider i avskildhet och i avkopplande miljö.

BASTU & AKTIVITETER

Boka någon av våra härliga aktiviteter – upplev t ex vår charmiga vedeldade skärgårdsbastu vid stranden.

KONTAKT

Här hittar du våra kontaktuppgifter och gör enkelt en bokningsförfrågan på boende eller konferens.

Elfsala Gästgård ligger väl skyddat ytterst på östra Värmdö mitt i Stockholms skärgård. Runt udden ligger skärgården åt alla håll och väntar på dig med alla öar, skär och det öppna havet med Sandhamn endast 30 min bort. På Bullandö Krog runt hörnet kan du också få skärgårdens bästa mat. Hit är det bara 35 minuter ända fram från Stockholm city.

Välkommen till en annan tid – din fritid!