Historia

Elfsala Gästgård är en före detta ”roddarkrog”, gästgiveri från 1760 och har på senare tid varit bostad och sommarställe. Fagerdala Brygga intill var fram till 1900-talet en av utskeppningshamnarna till skärgården. Här på krogen tog fiskarna från skärgården paus, åt och drack i storstugan och gjorde förmodligen av med en massa pengar, vilade upp sig (!) på loftet på sin väg till och från Stockholm med leveranser.

Fastigheten har tidigare tillhört gården Västra Älvsala (Vestra Elfsala i gammal stavning) och har genomgått flera ändringar de senaste 100 åren. Huset har 2006–2007 pietetsfullt helrenoverats och delvis återställts, uppdaterats och fått en stilfull traditionell svensk inramning med hög standard. En större brygghamn har också anlagts. Fastigheten uppgraderas och underhålls kontinuerligt.

Arkitekt och projektledare för renoveringen, planlösning och inredning har varit Olof Hagstrand vid Hagstrand Arkitektur & Design.

BOENDE

Elfsala Lodge Gästgård är ett större traditionellt skärgårdshus på en fantastisk sjötomt mitt i Stockholms skärgård.

KONFERENSER

Ett perfekt ställe för konferenser, möten eller event med härliga måltider i avskildhet och i avkopplande miljö.

Bastu

BASTU & AKTIVITETER

Boka någon av våra härliga aktiviteter – upplev t ex vår charmiga vedeldade skärgårdsbastu vid stranden.

KONTAKT

Här hittar du våra kontaktuppgifter, bokningskalender och gör enkelt en bokningsförfrågan på boende eller konferens.

Elfsala Gästgård ligger väl skyddat ytterst på sydöstra Värmdö mitt i Stockholms skärgård. Runt udden ligger skärgården åt alla håll och väntar på dig med alla öar, skär och det öppna havet med Sandhamn endast 30 min bort. På Bullandö Krog runt hörnet kan du också få skärgårdens bästa mat. Hit är det bara 35 minuter med bil ända fram från Stockholm city.

Välkommen till en annan tid – din fritid!